Sunday, June 7, 2009

HaNYa MeNYaMPaiKaN...

Assalamualaikum

Saya dan rakan2 sering ke cafe Old Town White Coffee duduk minum dan bincang hal business. Bila melihatkan kemajuan perniagaan mereka ada keinginan utk memulakan perniagaan ala franchise seperti syarikat Old Town White Coffee. Rakan kami telah berhubung dan berjumpa dengan pengusaha Old Town White Coffee untuk mendapatkan peluang franchisee daripada syarikat mereka dengan modal sendiri di rumah kedai yg kami miliki di lokasi strategik.
Alangkah terkejutnya kami ialah jawapan dari pihak pengusaha franchise tersebut adalah
"KAMI TIDAK BERI PELUANG INI KEPADA ORANG MELAYU ISLAM UNTUK BERNIAGA"
Walhal yang memenuhkan tempat dan saling berkunjung untuk makam minum di cafe ini rata rata kami lihat adalah orang Melayu Islam kita.
Kita sering dengar kesama-rataan peluang yang di berikan oleh pihak kerajaan dan sering di tuntut hak mereka oleh bangsa Cina di Malaysia.
Dari apa yang kami alami dapat di buat kesimpulan bahawa apa yang bangsa asing pentingkan adalah perniagaan mereka dan monopoli bidang dan menidakkan peluang kepada orang Melayu Islam tetapi menuntut hak sama dan membuat untung dari orang Melayu.
Lihat lah pekerja mereka semuanya pekerja asing dari Myanmar yang bukan Islam dan tiada pekerja bangsa Melayu Islam di Old Town White Coffee
Nasihat kami wahai orang Melayu Islam dan kami sendiri hindarilah dari berkunjung ke Old Town White Coffee kerana mereka bukan memikirkan kejayaan sama bangsa Malaysia tetepi mereka Anti Islam.
Fikir-fikir lah..
Salam

" Bersama Kembalikan Hak Dan Maruah Dengan Bijaksana "

*petikan diterima dari seorang teman.
Jika anda sayangkan islam,foward mesej ini kepada teman2 anda.
Jika anda sokong yahudi,abaikan saja mesej ini...

1 comment:

  1. salam,

    sekadar utk berkongsi:

    http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/plugins/faq/faq.php?0.cat.5.21

    ReplyDelete